Etusivu  

Haku- ja ilmoitteluohjeet


N Ä I T Ä  O N  U S E I N  K Y S Y T T Y !  

Mitä kaikkea voin hakea Navetta.comista ja miten haku tapahtuu?
Navetta.comin kautta voit hakea vanhoja ennen vuotta 1960 rakennettuja rakennuksia, hirsikehikoita, rakennustarvikkeita sekä vanhojen rakennusten kunnostamiseen erikoistuneita alan osaajia. Ilmoitusten hakeminen onnistuu ilmoitusnumerolla, paikkakunnalla tai millä tahansa vapaalla hakusanalla. Vasemman puoleisessa palkissa voit asettaa tuotteelle tai osaajalle tarkemmat hakuehdot.

Vaatiiko Navetta.com rekisteröitymisen?
Sivustolla olevia ilmoituksia voi selailla rekisteröitymättä. Jos haluat jättää oman ilmoituksen, tallentaa etsimällesi tuotteelle hakuvahdin saadaksesi viestin etsimästäsi tuotteesta tai rakennuksesta, lisätä ilmoituksen omiin suosikkeihin tai lähettää henkilökohtaisen viestin ilmoittajalle, on Navetta.comiin rekisteröidyttävä. 
Rekisteröityminen onnistuu sivun oikeassa ylälaidassa olevasta linkistä.

Voinko lajitella hakutuloksia jotenkin?
Hakutuloksia voi järjestellä ja listata haluamallaan tavalla. Etsimäsi hakutulokset voi näyttää joko kuva- tai rivilistauksena tai karttanäkymänä. Yhdellä sivulla näkyy oletuksena 30 ilmoitusta. Jos ilmoituksia on enemmän, avautuu listaukseen automaattisesti selailulinkki. Hakutuloksissa näytetään viimeiseksi jätetyt ilmoitukset ensin, mutta valintalaatikon viereistä nuolta klikkaamalla voit vaihtaa järjestyksen mieleiseksesi (esim. uusin ensin, vanhin ensin jne.)

Mikä ero on Hakuvahdilla ja Etsitään -ilmoituksella ja miten ne toimivat?
Jos sivustolta ei heti löydy etsimääsi, voit jättää oman Etsitään -ilmoituksen tai tehdä hakuvahdin. Molemmat vaativat rekisteröitymisen. Oma Etsitään –ilmoituksesi on nähtävissä niilläkin sivuston selailijoilla, jotka eivät ole rekisteröityneet. Se voi innostaa sellaisia lukijoita, jotka eivät ole ajatelleet itse aktivoitua vanhan talonsa tai rakennustarvikkeidensa myynnissä tai ole tehneet osaamisestaan ilmoitusta. Hakuvahti tehdään etsimällä haluttu tuote ensin vasemman palkin alaosasta "Lisää hakuehtoja" ja klikkaamalla "Tallenna hakuehto". Ohjelmisto lähettää automaattisen ilmoituksen sähköpostiisi heti, kun etsitty tuote, rakennus tai osaaja tekee Navetta.comiin ilmoituksen.

Mitä kaikkea voin ilmoittaa Navetta.comissa?
Navetta.com yhdistää meidät kaikki, jotka olemme innostuneita vanhoista taloista. Onko teillä etsinnässä vanha talo tai siirrettävä hirsikehikko? Vai haluatteko myydä tai vuokrata vuosikausia kunnostamanne vanhan talon sitä arvostavalle? Tarvitseeko taloonne hankkia vanha ikkuna tai ovi? Tai onko teillä tarvetta ikkunoiden kunnostajalle, hirsirungon korjaajalle tai jopa hirsitalon siirtäjälle? Vai haluatteko myydä tarpeettoman vanhan kaakeliuunin sitä etsivälle? Navetta.comista löytyy apua kaikkiin tarpeisiin. Aina apua ei löydy ihan heti, mutta sivustollemme voi jättää myös Etsitään –ilmoituksen, jolloin sivuston kävijät voivat ottaa yhteyttä suoraan tarvitsijaan.

Oletko alan kokenut ammattilainen? Navetta.comissa voit kertoa osaamisestasi ja yrityksesi tarjoamista palveluista veloituksetta. Mikäli taas olet vanhojen rakennustarvikkeiden kauppias, voit esitellä sivustollamme tuotteitasi sopimusilmoittajana yhdessä muiden varaosapankkien kanssa. Samalla voit käyttää sivustoamme avuksi varastosi inventaariossa.

Miten jätän ilmoituksen Navetta.comiin? 

Ilmoitusten teko Navetta.comiin on helppoa. Sekä yksityishenkilöt että yritykset tekevät ilmoitukset samalla tavalla. Ennen ilmoituksen jättöä sinun on rekisteröidyttävä. Tämä tarkoittaa lähinnä sähköpostiosoitetietojen jättämistä ohjelmistolle, jotta mahdolliset yhteydenotot ohjautuvat juuri sinulle. Rekisteröityminen tapahtuu sivun oikeassa yläkulmassa olevan linkin kautta. Kun olet kerran rekisteröitynyt, kirjaudut sisään samassa paikassa olevan Kirjaudu -linkin avulla. 

Ilmoitus tehdään valitsemalla ylävalikoista ”Jätä ilmoitus”. Tämän jälkeen valitse haluamasi ilmoitustyyppi. Täytettyäsi vähintään vaadittavat tiedot (merkitty tähdellä *) ja lisättyäsi kuvat voit joko tallentaa ilmoituksen piilotetuksi luonnokseksi tai julkaista sen välittömästi. Ennen julkaisua siirryt maksamisen ajaksi Paytrail Oy:n sivustolle. Huom! Ilmoitus aktivoituu palattuasi Navetta.comin sivustolle maksusuorituksen jälkeen.  Jos sinulla on tarvetta useammalle kuin yhdelle ilmoitukselle, ole yhteydessä meihin (p. 044-5848499). Avaamme tilin haluamallesi määrälle ilmoituksia ja laskutamme palvelusta erikseen. 

Kuinka kauan ilmoitukseni on voimassa?

Myydään -ilmoitukset ovat voimassa aina 12 kk kuukautta kerrallaan. Ilmoituksen tuotteita ja tietoja voi vaihtaa matkan varrella. Kuukautta ennen  ilmoitusajan päättymistä lähetämme laskun uusinnasta. Jos haluatte muuttaa ilmoitusten määrää tai lopettaa ilmoittelun, ottakaa meihin yhteyttä. Ilmoitustili lopetetaan myös siinä tapauksessa, kun laskua ei ole maksettu. Jos haluatte hetkeksi piilottaa ilmoitukset, mutta jatkaa mahdollisesti ilmoittelua myöhemmin, ottakaa ystävällisesti yhteyttä.

Etsitään-, Vuokrataan- ja Osaaja -ilmoitukset ovat voimassa rajattomasti. Varsinkin veloituksettomat ilmoitukset saattavat unohtua sivustolle ja siksi lähetämmekin määräajoin sähköpostiisi automaattiviestin, jossa näkyvää linkkiä klikkaamalla pääsette muokkaamaan tai julkaisemaan ilmoituksen uudelleen veloituksetta. Kaikkien sivustolla ilmoittavien etu on, että jaettu tieto on aina ajankohtaista. 

Kuinka monta kuvaa voin lisätä ilmoitukseeni?

Hyvässä ilmoituksessa on paljon kuvia. Navetta.comin ilmoitukseen voi lisätä 25 kuvaa. Kuvien järjestystä on mahdollista muuttaa nuolinäppäimillä. Ensimmäinen kuva on ilmoituksen pääkuva, joka näkyy ilmoituslistauksissa.

 

Kuinka paljon ilmoittaminen maksaa?
Eri tuoteryhmillä on erilaiset hinnat ja paljon ilmoittavilla sopimusilmoittajilla on omat hinnastonsa. 
Muistathan, että kaikki Etsitään - sekä Osaaja - ilmoitukset ovat maksuttomia! Ilmoitushinnat löytyvät täältä


Miten maksan ilmoitukseni?
Navetta.comin ilmoitus maksetaan kuten verkkokauppaostos sen jälkeen, kun olet syöttänyt ilmoituksesi tiedot. Maksamisen ajaksi siirryt Paytrail Oy:n sivustolle, josta maksun vahvistamisen jälkeen on palattava takaisin Navetta.comin sivustolle. Paytrail on luotettava maksun välittäjä, jonka kautta maksun voi suorittaa Suomessa isoimpien verkkopankkien tunnuksilla sekä yleisimmillä luottokorteilla. Jos ilmoituksia on useampia, maksu tapahtuu laskutuksen kautta. Ottakaa ystävällisesti yhteyttä (p. 044-5848499).

 

Näenkö jostakin kuinka usein ilmoitustani on katseltu?
On mielenkiintoista nähdä, kuinka monta sivustolla kävijää on käynyt katsomassa omaa ilmoitusta. Sivuston oikeasta laidasta Omat tiedot –valikosta pääset näkemään kohdasta Omat ilmoitukset, kuinka monta kertaa ilmoituksesi on ”Klikattu” . 
”Tiedustelut" kertoo, kuinka monta yhteydenottoa olet saanut ja klikkaamalla sen eteen ilmestyvää + -merkkiä näet tiedustelijan yhteystiedot. 


Voinko muokata ilmoitustani julkaisun jälkeen ja kuinka poistan sen?
Ilmoitus on muokattavissa koska tahansa ja niin monta kertaa kuin haluat. Ilmoitus on myös mahdollista sulkea hetkeksi niin, ettei se näy kävijöille. Tiedot kuitenkin säilyvät piilotettuna – ja ilmoitus on avattavissa uudelleen niin halutessasi. Ilmoituksia muokkaamaan pääset kirjautumalla ensin sivustolle ja sen jälkeen avaamalla  Omat ilmoitukset –linkin sivuston oikeasta ylälaidasta Omat tiedot -osion alta. Aktiivinen ilmoitus on mahdollista joko piilottaa tai sulkea klikkamalla ilmoituksen sen hetkistä statusta. Muistathan, että kokonaan suljettua ilmoitusta ei voi avata uudelleen, vaikka se yhä näkyykin ilmoitusluettelossasi. Halutessasi voit lisätä suljettavaan ilmoitukseen toteutuneen myyntihinnan. Tämä tieto jää vain itsellesi näkyviin.

Mistä hallinnoin käyttäjä- ja ilmoitustietojani?

Omiin tietoihisi pääset sivun oikeassa yläkulmassa olevan Omat tiedot -alasvetovalikon kautta. Se tulee näkyviin vasta sitten, kun olet kirjautunut Navetta.comiin. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, on se tehtävä ensin. Kaikki tiedot ovat muokattavissa kirjautumisesi jälkeen:
Omat tiedot
- Sähköpostisiosoite
 on käyttäjätunnuksesi.   

- Salasana on vapaavalintainen, mutta sen on oltava vähintään kahdeksan merkkiä pitkä. Se voi sisältää pieniä ja isoja kirjaimia (a-z) tai numeroita. Salasanan voi myös halutessaan muuttaa. Unohtunut salasana lähetetään pyydettäessä tällä sivustolla näkyvään sähköpostisosoitteeseesi. 

- Omia ilmoituksiasi hallinnoit oikeasta yläkulmasta avautuvasta alasvetovalikosta "Omat ilmoitukset". Ilmoituksen kuvia ja tekstiä voi muokata jälkikäteen ja niiden näkyvyyttä sivustolla voi lisätä. Myös ilmoitusten hinta on nähtävissä ilmoituksen alla. Pdf –linkkiä klikkaamalla näet nopeasti ilmoituksen tietoineen. (Lisätietoa ilmoituksen muokkauksesta ks. yllä.)

- Hakuvahteja voit muokata ja poistaa omien käyttäjätietojesi alta. (Lisätietoja ks. yllä.)

- Yhteyshenkilöihin voi lisätä useita eri henkilöitä, joista yhden tiedot voi valita ilmoituksen yhteyteen. Tämä mahdollisuus on eduksi esim. kiinteistönvälitystoimistoilla.


Miten tuon parhaiten yritykseni ja osaamiseni esille Navetta.comissa?

Panosta ilmoitukseesi! Lisää siihen mahdollisimman paljon näyttäviä kuvia työstäsi, tietoja osaamisestasi ja referenssikohteita. Ammattilaisen etsijät ovat esillä olevan ilmoituksen varassa valitessaan niitä osaajia, joihin ovat yhteydessä.

Mitä muita lisätoimintoja palvelusta löytyy?

Facebook ja muut sosiaaliset mediat: Kiinnostavan ilmoituksen voit jakaa sosiaalisessa mediassa ilmoituksen kuvan alla olevan Share -linkin kautta.

Viesti ilmoittajalle: Jokaisen ilmoituksen jättäjälle voi lähettää henkilökohtaisen viestin ilmoituksen kautta.

Linkkivinkki ystävälle: Kustakin ilmoituksesta on mahdollista lähettää linkkivinkki suoraan tiedossasi olevalle etsijälle.

Julkinen kysymys: Ilmoituksen alaosassa on kenttä, johon voit jättää tuotteesta kysymyksen, joka näkyy kaikille selailijoille. 

Asiaton ilmoitus: Arvostamme suuresti kaikkea apua sivuston siistinä pitämisessä.

Tulosta: Ilmoituksen saa tulostettavaan muotoon tästä käskystä.

PDF: Mikäli haluat tallentaa näkyvillä olevan sivun, onnistuu se Pdf:nä.

Samanlaiset: Etsiessäsi samantyyppisiä ilmoituksia, kannattaa kokeilla tätä linkkiä.

Lisää vertailuun: Ilmoituksia on paljon ja kun mieluisia vaihtoehtoja samasta tuoteryhmästä löytyy, on niitä

mukavaa päästä vertailemaan rinnakkain. Enintään neljän ilmoituksen vertailu tulee esiin sivuston päälle.

Lisää suosikkeihin: Suosikki -listan teko ei vaadi rekisteröitymistä, mutta muistiin se jää vain, mikäli olet kirjautunut sisään palveluun omilla tunnuksillasi. 

Lisänäkyvyys ja ilmoituksen muokkaus: Omaa ilmoitusta on mahdollista muokata tai sen näkyvyyttä parantaa suoraan ilmoituksesta.